Aromamassage

Aromamassage är en avslappnande och mjuk massage blandat med aromaterapi. Under massagen används eteriska oljor både till huden men även för doftsinnet. De eteriska oljorna har flera positiva egenskaper. Vilka oljor som används beror på vad just din kropp och ditt sinne behöver.

I en enkel svensk eller djupvävnadsmassage använder terapeuten en olja eller kräm som inte har doft eller verkan . I en aromaterapi-massage innehåller oljan en essentiell olja (eller en blandning av eteriska oljor) som härrör från växter. Eteriska oljor penetrerar kroppen genom huden, vilket ger flera fördelar utöver bara deras fina lukt. De påverkar ditt humör, lindrar smärta, avgiftar din kropp och kämpar upp ditt immunsystem, beroende på vilken olja som används.

I en aromaterapi-massage blandas eteriska oljor med en bärande olja tex söt mandel eller jojoba.. Terapeuten tillsätter sedan  ett par droppar eterisk olja, som lavendel, pepparmynta, bergamot,  till den blandning de använder i din massage. En avslappnande aromaterapi massage kan innehålla olja blandad med lavendel eller bergamot, medan pepparmynta och eukalyptus kan användas för att lugna spända muskler.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)